FREE SHIPPING ON ORDERS OF $100 AND FREE RETURNS EVERY DAY
Search

Cum sa depanati monitorul ViewSonic care nu recunoaste intrarea DisplayPort.

A avea un monitor de incredere este crucial pentru orice configuratie de computer. Cu toate acestea, uneori apar probleme, cum ar fi un monitor ViewSonic care nu recunoaste intrarea DisplayPort. Acest lucru poate fi frustrant, mai ales cand trebuie sa terminati treaba sau sa va bucurati de media preferata. Din fericire, exista cativa pasi de depanare pe care ii puteti lua pentru a rezolva aceasta problema si pentru ca monitorul sa functioneze din nou corect.

Verificati conexiunea DisplayPort

Primul pas in depanarea unui monitor ViewSonic care nu recunoaste intrarea DisplayPort este sa va asigurati ca conexiunea dintre computer si monitor este sigura. Urmati acesti pasi:

 • Inspectati ambele capete ale cablului DisplayPort pentru orice deteriorare sau pini indoiti. Daca gasiti probleme, inlocuiti cablul cu unul nou.
 • Deconectati si reconectati cablul DisplayPort la ambele capete pentru a asigura o conexiune adecvata.
 • Incercati sa conectati cablul DisplayPort la un alt port DisplayPort de pe computer sau placa grafica pentru a exclude un port defect.

Actualizati driverele placii grafice

Driverele de placi grafice invechite sau incompatibile pot cauza, de asemenea, probleme cu recunoasterea DisplayPort. Pentru a actualiza driverele placii grafice, urmati acesti pasi:

 • Vizitati site-ul web al producatorului placii grafice si navigati la sectiunea de asistenta sau drivere.
 • Gasiti driverele adecvate pentru modelul placii grafice si descarcati-le.
 • Instalati driverele descarcate urmand instructiunile furnizate de producator.

Resetati setarile monitorului

Daca problema de intrare DisplayPort persista, puteti incerca sa resetati setarile monitorului la valorile implicite. Iata cum:

 • Accesati meniul OSD (On-Screen Display) de pe monitorul ViewSonic apasand butonul corespunzator din partea frontala sau laterala a monitorului.
 • Navigati la optiunea „Configurare sistem” sau „Resetare” folosind butoanele de meniu.
 • Selectati optiunea pentru a reseta setarile monitorului la valorile implicite din fabrica.
 • Salvati modificarile si reporniti monitorul.

Verificati compatibilitatea DisplayPort

Este esential sa va asigurati ca atat placa dvs. grafica, cat si monitorul ViewSonic accepta functionalitatea DisplayPort. Consultati specificatiile si documentatia dispozitivelor dvs. pentru a confirma compatibilitatea. Elemente cheie de luat in considerare:

 • Verificati rezolutiile si ratele de reimprospatare acceptate pentru DisplayPort atat pe placa grafica, cat si pe monitor.
 • Verificati daca placa grafica si monitorul au versiunile DisplayPort necesare (de exemplu, DisplayPort 1.2 sau mai nou) pentru configuratia dorita.
 • Luati in considerare utilizarea unei intrari video alternative (cum ar fi HDMI sau DVI) daca atat placa grafica, cat si monitorul o accepta, pentru a depana problema DisplayPort.

Testati cu o alta sursa sau monitor

Daca este posibil, incercati sa va conectati monitorul ViewSonic la un alt computer sau un alt dispozitiv sursa pentru a determina daca problema este specifica configuratiei dvs. In plus, conectarea unui alt monitor la computer cu cablul DisplayPort poate ajuta la identificarea daca problema se afla la monitor sau placa grafica.

Contactati asistenta ViewSonic sau un profesionist

Daca niciunul dintre pasii de depanare nu rezolva problema, cel mai bine este sa contactati echipa de asistenta tehnica ViewSonic sau sa consultati un tehnician profesionist. Acestia va pot oferi asistenta suplimentara si va pot ajuta sa rezolvati problema in mod eficient.

In concluzie, depanarea unui monitor ViewSonic care nu recunoaste intrarea DisplayPort se poate face urmand urmatorii pasi: verificarea conexiunii, actualizarea driverelor placii grafice, resetarea setarilor monitorului, verificarea compatibilitatii DisplayPort, testarea cu alta sursa sau monitor si cautarea asistentei de la suport ViewSonic sau un profesionist. Urmand acesti pasi, puteti diagnostica si rezolva problema, asigurandu-va ca monitorul functioneaza impecabil inca o data.

Добавить комментарий

Newsletter

If you don’t want to miss any news from us, please fill to register into our newsletter system.

  Shopping cart

  0
  image/svg+xml

  No products in the cart.

  Continue Shopping