FREE SHIPPING ON ORDERS OF $100 AND FREE RETURNS EVERY DAY
Search

Garantia mea va acoperi daunele cauzate de supratensiuni?

Surplusurile de energie pot face ravagii aparatelor si dispozitivelor dvs. electrice. Acestea pot aparea din mai multe motive, inclusiv lovituri de fulgere, cablare defectuoasa sau fluctuatii bruste de tensiune. Atunci cand se produc aceste supratensiuni, ele pot cauza daune ireparabile la electronicele dumneavoastra valoroase, lasandu-va sa va intrebati daca garantia dvs. va acoperi costurile reparatiilor sau inlocuirilor. In acest articol, vom explora daca garantiile acopera in mod obisnuit daunele cauzate de supratensiuni si va oferim informatii importante pentru a va ajuta sa rezolvati aceasta problema.

Intelegerea supratensiunii si impactul acestora

O supratensiune este o crestere brusca a tensiunii electrice care depaseste nivelul normal pentru care sunt proiectate dispozitivele electronice. Se poate intampla in sistemul electric al casei tale sau poate fi declansat de factori externi. Tensiunea excesiva poate deteriora componentele sensibile ale aparatelor dvs., cum ar fi placile de circuite, sursele de alimentare sau motoarele.

Cand are loc o supratensiune, dispozitivele dvs. pot intampina diverse probleme, cum ar fi:

 • Esecul complet la pornire
 • Defectiuni sau erori aleatorii
 • Performanta redusa sau functionare mai lenta
 • Deteriorari ale componentelor interne

Avand in vedere potentialul prejudiciu pe care il pot provoca supratensiunile, este esential sa intelegeti daca garantia dvs. va oferi acoperire pentru astfel de daune.

Acoperire de garantie pentru daune la supratensiune

Majoritatea garantiilor oferite de producatori sau comercianti cu amanuntul nu acopera in mod explicit daunele cauzate de supratensiune. De obicei, garantiile se concentreaza pe defecte de fabricatie si defectiuni in conditii normale de utilizare. Cu toate acestea, exista situatii in care garantia dvs. poate oferi o anumita protectie impotriva supratensiunii:

 • Garantii extinse: Unele garantii extinse sau planuri de protectie pot oferi acoperire pentru daune de supratensiune. Aceste planuri sunt adesea achizitionate separat si ofera o acoperire mai larga decat garantiile standard.
 • Furnizori de garantie terti: furnizorii independenti de garantie pot oferi planuri specifice care acopera daunele cauzate de supratensiune, permitandu-va sa va protejati dispozitivele dincolo de garantia producatorului.

Este esential sa revizuiti cu atentie termenii si conditiile garantiei pentru a determina daca este inclusa o acoperire pentru daune la supratensiune sau daca este disponibila o acoperire suplimentara pentru achizitie.

Recomandari cheie:

 1. Surplusurile de curent pot provoca daune grave dispozitivelor dumneavoastra electrice.
 2. Majoritatea garantiilor standard nu acopera daunele cauzate de supratensiune.
 3. Garantiile extinse si furnizorii terti pot oferi acoperire pentru supratensiuni.
 4. Consultati termenii garantiei pentru a intelege ce protectii sunt incluse.
 5. Luati in considerare achizitionarea unei acoperiri suplimentare daca este necesar.

Protejarea dispozitivelor impotriva daunelor cauzate de supratensiune

Desi este posibil ca garantiile sa nu acopere intotdeauna daunele cauzate de supratensiune, exista pasi pe care ii puteti lua pentru a va proteja dispozitivele si a minimiza riscul:

 1. Protectoare de supratensiune: investiti in dispozitive de protectie la supratensiune de inalta calitate pentru a va conecta dispozitivele electronice. Aceste dispozitive actioneaza ca o bariera, deturnand tensiunea excesiva departe de echipamentul dumneavoastra.
 2. Deconectati in timpul furtunilor: in timpul furtunilor sau cand anticipati o intrerupere a alimentarii, deconectati componentele electronice sensibile pentru a preveni expunerea la supratensiuni.
 3. Protectoare de supratensiune pentru intreaga casa: Luati in considerare instalarea unui protector de supratensiune pentru intreaga casa la cutia dvs. de intrerupator. Acest lucru poate oferi protectie tuturor dispozitivelor conectate la sistemul electric al casei tale.
 4. Intretinere regulata: Asigurati-va ca cablurile electrice ale casei dvs. sunt impamantate corespunzator si ca toate cablurile sau prizele defecte sunt reparate. Intretinerea regulata poate ajuta la reducerea riscului de supratensiuni.

Luand aceste masuri de precautie, puteti reduce semnificativ sansele de deteriorare a supratensiunii la aparatele dumneavoastra valoroase.

Importanta asigurarii

Daca garantia dumneavoastra nu acopera daunele cauzate de supratensiune, este esential sa luati in considerare obtinerea unei asigurari pentru a va proteja dispozitivele.Asigurarea proprietarilor de case sau politele de asigurare specializate pentru electronice pot oferi acoperire pentru daunele cauzate de supratensiune. Cu toate acestea, este esential sa revizuiti cu atentie termenii si excluderile politei dvs. de asigurare pentru a va asigura ca aveti protectia necesara.

Acoperirea de asigurare va poate oferi liniste sufleteasca stiind ca electronicele dumneavoastra sunt protejate, chiar daca garantia dumneavoastra nu acopera daunele cauzate de supratensiuni.

Recomandari cheie:

 1. Investiti in dispozitive de protectie la supratensiune si deconectati dispozitivele in timpul furtunilor pentru a minimiza riscul de deteriorare a supratensiunii.
 2. Luati in considerare instalarea de dispozitive de protectie la supratensiune pentru intreaga casa pentru o protectie completa.
 3. Mentineti sistemul electric al casei dvs. pentru a reduce riscul de supratensiuni.
 4. Obtineti acoperire de asigurare pentru a va proteja dispozitivele impotriva daunelor cauzate de supratensiune.
 5. Consultati termenii si excluderile politei dvs. de asigurare pentru a intelege acoperirea dvs.

In concluzie, in timp ce majoritatea garantiilor nu acopera daunele cauzate de supratensiuni, exista optiuni disponibile pentru a va proteja dispozitivele. Intelegerea limitarilor garantiei dvs. si explorarea garantiilor extinse, a furnizorilor terti sau a acoperirii de asigurare va poate asigura ca aveti protectia necesara in cazul unei supratensiuni. Prin implementarea masurilor preventive si explorarea optiunilor de acoperire adecvate, va puteti proteja electronicele si puteti evita reparatiile sau inlocuirile costisitoare. Protejarea dispozitivelor de daune cauzate de supratensiune este un pas proactiv catre mentinerea longevitatii si a fiabilitatii aparatelor dumneavoastra electrice valoroase.

Добавить комментарий

Newsletter

If you don’t want to miss any news from us, please fill to register into our newsletter system.

  Shopping cart

  0
  image/svg+xml

  No products in the cart.

  Continue Shopping