FREE SHIPPING ON ORDERS OF $100 AND FREE RETURNS EVERY DAY
Search

Pot elimina sau dezactiva aplicatiile preinstalate de pe tabletele Samsung?

Cand vine vorba de achizitionarea unei noi tablete Samsung, este posibil sa descoperiti ca aceasta vine cu o gama de aplicatii preinstalate, cunoscute sub numele de bloatware. Aceste aplicatii sunt adesea incluse de producator sau operator si nu pot fi dezinstalate ca aplicatiile obisnuite. Cu toate acestea, aveti optiunea de a le dezactiva, eliberand spatiu de stocare si reducand dezordinea pe dispozitiv. In acest articol, vom explora posibilitatile de eliminare sau dezactivare a aplicatiilor preinstalate pe tabletele Samsung.

Inainte de a aprofunda solutiile, sa aruncam o privire mai atenta la motivele pentru care tabletele Samsung vin cu aplicatii preinstalate in primul rand. Aceste motive includ:

 • Parteneriate de afaceri: Samsung colaboreaza adesea cu alte companii pentru a-si furniza serviciile sau aplicatiile pe dispozitivele lor.
 • Generarea de venituri: Aplicatiile preinstalate pot fi o sursa de venit pentru producatori sau transportatori prin parteneriate, acorduri sau publicitate.
 • Comoditatea utilizatorului: Unele aplicatii preinstalate sunt concepute pentru a imbunatati experienta utilizatorului, oferind functii utile direct din cutie.

Dezactivarea aplicatiilor preinstalate

Desi este posibil ca eliminarea completa a aplicatiilor preinstalate sa nu fie posibila fara sa va rootati dispozitivul, le puteti dezactiva pentru a le impiedica sa ruleze si sa ocupe resursele sistemului. Iata cum o poti face:

 1. Deschideti aplicatia Setari pe tableta Samsung.
 2. Navigati la sectiunea „Aplicatii” sau „Manager de aplicatii”.
 3. Gasiti aplicatia preinstalata pe care doriti sa o dezactivati din lista si atingeti-o.
 4. Pe pagina de informatii a aplicatiei, veti gasi optiunea „Dezactivati” sau „Opriti”. Atingeti-l.
 5. Confirmati actiunea cand vi se solicita.

Prin dezactivarea aplicatiilor preinstalate, le impiedicati sa apara in sertarul de aplicatii, le opriti sa ruleze in fundal si economisiti resurse valoroase de sistem.

Avantaje si aspecte cheie

Dezactivarea aplicatiilor preinstalate poate oferi mai multe avantaje si puncte cheie pentru utilizatorii de tablete Samsung. Acestea includ:

 • Spatiu de depozitare: Dezactivand aplicatiile preinstalate pe care nu le utilizati, puteti elibera spatiu de stocare valoros pe tableta Samsung pentru aplicatiile, fotografiile si fisierele dorite.
 • Cresterea performantei: Aplicatiile dezactivate nu mai ruleaza in fundal, ceea ce duce la o performanta generala imbunatatita si o viteza mai mare a dispozitivului.
 • Dezordine redusa: Dezactivarea aplicatiilor inutile ajuta la dezordinea interfetei dispozitivului dvs., facilitand navigarea si gasirea aplicatiilor pe care le utilizati efectiv.

Evitarea riscurilor si a consideratiilor

Desi dezactivarea aplicatiilor preinstalate poate parea o solutie simpla, exista anumite riscuri si consideratii de retinut:

 • Fara optiune de dezinstalare: Dezactivarea aplicatiilor nu le elimina complet de pe dispozitiv, vor ocupa in continuare ceva spatiu de stocare.
 • Stabilitatea sistemului: Dezactivati numai aplicatiile despre care sunteti sigur ca nu vor afecta stabilitatea sistemului de operare si a functionalitatii dispozitivului dvs.
 • Actualizari de securitate: Aplicatiile preinstalate primesc adesea actualizari de securitate de la producatori, asa ca, dezactivandu-le, este posibil sa pierdeti patch-uri importante.

Moldova si Chisinau: imbratisarea tabletelor Samsung

Moldova, o tara mica din Europa de Est, inclusiv capitala sa Chisinau, a cunoscut o adoptare tot mai mare a tabletelor Samsung in scopuri personale si de afaceri. Cu performante de incredere si o gama larga de aplicatii disponibile pe platforma Android, tabletele Samsung au devenit o alegere populara in randul utilizatorilor din Republica Moldova.

Conform celor mai recente statistici din industrie:

 • Samsung a detinut o cota de piata de 19,2% pe piata tabletelor in 2021 la nivel global.
 • Livrarile de tablete catre Europa de Est, inclusiv Moldova, au ajuns la 2,57 milioane de unitati in primul trimestru al anului 2021.
 • Chisinaul, ca capitala si cel mai mare oras al tarii, reprezinta o parte semnificativa a utilizatorilor de tablete din Moldova.

Pe masura ce popularitatea tabletelor Samsung continua sa creasca in Moldova si Chisinau, capacitatea de a elimina sau dezactiva aplicatiile preinstalate devine si mai cruciala pentru utilizatorii care doresc sa-si personalizeze dispozitivele si sa-si optimizeze performanta.

Desi este posibil sa nu puteti elimina complet toate aplicatiile preinstalate de pe tableta Samsung, dezactivarea acestora va poate imbunatati cu siguranta experienta utilizatorului prin eliberarea spatiului de stocare, cresterea performantei si reducerea aglomeratiei. Cu toate acestea, fiti intotdeauna precauti cand dezactivati aplicatiile si nu uitati sa luati in considerare riscurile si avantajele inainte de a modifica configuratia dispozitivului.

Добавить комментарий

Newsletter

If you don’t want to miss any news from us, please fill to register into our newsletter system.

  Shopping cart

  0
  image/svg+xml

  No products in the cart.

  Continue Shopping