FREE SHIPPING ON ORDERS OF $100 AND FREE RETURNS EVERY DAY
Search

Pot folosi controlerul Steam cu servicii de jocuri in cloud?

Jocurile in cloud au castigat o popularitate imensa in ultimii ani, permitand jucatorilor sa joace titlurile lor preferate fara a fi nevoie de hardware scump. Cu numeroase servicii de jocuri in cloud precum Google Stadia, Microsoft xCloud si Nvidia GeForce Now, jucatorii se pot bucura de o biblioteca vasta de jocuri pe diferite dispozitive. Cu toate acestea, multi jucatori se intreaba daca pot folosi Steam Controller, un dispozitiv de intrare indragit de la Valve, cu aceste servicii de jocuri in cloud. In acest articol, exploram compatibilitatea controlerului Steam cu serviciile de jocuri in cloud si oferim informatii despre avantajele si limitarile acestuia.

Compatibilitate cu serviciile de jocuri in cloud

Cand vine vorba de utilizarea controlerului Steam cu servicii de jocuri in cloud, compatibilitatea depinde in mare masura de platforma si de serviciul in sine. Sa aruncam o privire la serviciile majore de jocuri in cloud si la suportul acestora pentru controlerul Steam:

 • Google Stadia: Din pacate, Google Stadia accepta oficial doar propriul controler Stadia. Desi nu ofera suport nativ pentru controlerul Steam, il puteti conecta totusi la dispozitivul dvs. de joc prin intermediul unui software terta parte sau instrumente de cartografiere precum Steam Link sau JoyToKey.
 • Microsoft xCloud: Similar cu Stadia, xCloud nu accepta direct controlerul Steam, dar puteti utiliza aplicatii terte sau instrumente de cartografiere pentru a conecta controlerul si a va bucura de jocuri pe aceasta platforma.
 • Nvidia GeForce Now: Nvidia GeForce Now ofera o compatibilitate mai buna cu controlerul Steam. Puteti utiliza controlerul Steam fara a necesita nicio configuratie suplimentara pe dispozitivul dvs. de joc.

Desi informatiile de mai sus evidentiaza starea actuala de compatibilitate, este esential sa retineti ca serviciile de jocuri in cloud evolueaza continuu, iar suportul pentru diferite controlere se poate schimba in timp.Este intotdeauna recomandat sa verificati site-urile web sau comunitatile oficiale ale serviciilor de cloud gaming respective pentru informatiile cele mai actualizate.

Avantajele si limitarile utilizarii controlerului Steam

Controlerul Steam, cunoscut pentru designul sau inovator si caracteristicile personalizabile, ofera avantaje unice pentru jucatori. Sa exploram cateva caracteristici si avantaje cheie ale utilizarii controlerului Steam:

 • Trackpad-uri inovatoare: Controlerul Steam dispune de trackpad-uri duble care ofera optiuni de control precise si personalizabile. Pot simula miscarile mouse-ului si ofera o schema de control mai flexibila in comparatie cu gamepad-urile traditionale.
 • Personalizare extinsa: Controlerul permite utilizatorilor sa personalizeze controalele, sensibilitatea si chiar sa proiecteze configuratii personalizate prin clientul Steam. Acest nivel de personalizare imbunatateste experienta de joc si raspunde preferintelor individuale.
 • Compatibilitate cu jocuri pentru PC: In timp ce controlerul Steam este conceput in primul rand pentru jocurile pe computer, poate functiona si cu anumite jocuri pe consola. Compatibilitatea sa extinde gama de titluri care pot fi redate folosind acest controler.

In ciuda avantajelor sale, Steam Controller are unele limitari:

 • Curba abrupta de invatare: Designul unic al controlerului Steam poate dura ceva timp pentru a se obisnui, mai ales pentru cei care sunt obisnuiti cu gamepad-urile traditionale. Este nevoie de o curba de invatare pentru a-si utiliza pe deplin potentialul.
 • Asistenta oficiala limitata: Spre deosebire de gamepad-urile acceptate pe scara larga, controlerul Steam poate sa nu aiba suport oficial de la toti dezvoltatorii de jocuri. Desi exista configuratii ale comunitatii pentru multe jocuri, pot exista situatii in care schema de control implicita nu ofera o experienta optima.

Recomandari cheie

Cand vine vorba de utilizarea controlerului Steam cu servicii de jocuri in cloud, compatibilitatea depinde de platforma specifica si de serviciul in sine.Desi unele servicii precum Google Stadia si Microsoft xCloud nu ofera suport nativ pentru controlerul Steam, il puteti conecta in continuare utilizand software terta parte sau instrumente de cartografiere. Pe de alta parte, Nvidia GeForce Now ofera o compatibilitate mai buna fara configuratii suplimentare.

Controlerul Steam ofera caracteristici unice, cum ar fi trackpad-uri inovatoare si personalizare extinsa, oferind jucatorilor mai multe optiuni de control. Cu toate acestea, are si o curba de invatare si poate lipsi suportul oficial din partea anumitor dezvoltatori de jocuri. Intelegerea acestor avantaje si limitari va poate ajuta sa decideti daca Steam Controller este alegerea potrivita pentru experienta dvs. de joc in cloud.

Amintiti-va, peisajul jocurilor in cloud se schimba rapid si este intotdeauna cel mai bine sa fiti la curent cu cele mai recente informatii de la furnizorii de servicii de jocuri in cloud insisi. Indiferent daca joci in Moldova sau Chisinau, explorarea posibilitatilor de utilizare a Steam Controller cu servicii de jocuri in cloud va poate ridica experienta de joc la noi culmi.

Добавить комментарий

Newsletter

If you don’t want to miss any news from us, please fill to register into our newsletter system.

  Shopping cart

  0
  image/svg+xml

  No products in the cart.

  Continue Shopping