FREE SHIPPING ON ORDERS OF $100 AND FREE RETURNS EVERY DAY
Search

Punctul de restaurare a sistemului desktop Dell nu este disponibil: depanare si solutii.

Daca detineti un computer desktop Dell, este posibil sa fi intalnit o situatie in care punctul de restaurare a sistemului nu este disponibil. Aceasta problema frustranta va poate impiedica sa va restaurati computerul la o stare anterioara, cauzand potential inconveniente sau chiar pierderi de date. In acest articol, vom explora cauzele posibile si vom oferi pasi de depanare pentru a va ajuta sa rezolvati aceasta problema.

Cauze posibile

Ar putea exista mai multe motive pentru care punctul de restaurare a sistemului nu este disponibil pe desktopul Dell. Unele dintre cauzele comune includ:

 • Protectie sistem dezactivata: caracteristica de protectie a sistemului, care permite crearea de puncte de restaurare, ar fi putut fi dezactivata pe computer.
 • Spatiu inadecvat pe disc: spatiul liber insuficient pe disc poate impiedica, de asemenea, crearea punctelor de restaurare.
 • Fisiere de sistem corupte: Daca anumite fisiere de sistem critice sunt corupte, acestea pot interfera cu functionalitatea punctelor de restaurare a sistemului.
 • Conflict software terta parte: Anumite aplicatii terte sau software antivirus pot interfera cu procesul de restaurare a sistemului.

Pasi de depanare

Iata cativa pasi de depanare pe care ii puteti urma pentru a rezolva problema lipsei unui punct de restaurare a sistemului de pe desktop-ul Dell:

1. Verificati Setarile de protectie a sistemului

Primul pas este sa verificati daca functia de protectie a sistemului este activata pe computer. Iata cum o poti face:

 1. Faceti clic pe start butonul si cautati Restaurarea sistemului.
 2. Selectati „Creeaza un punct de restaurare” din rezultatele cautarii.
 3. In Proprietatile sistemului fereastra, asigurati-va ca protectia este activata pentru unitatea de sistem (de obicei C:).

Daca protectia sistemului a fost dezactivata, activati-o si verificati daca problema este rezolvata.

2. Eliberati spatiu pe disc

Asigurati-va ca aveti suficient spatiu liber pe disc pe unitatea de sistem a computerului pentru a crea noi puncte de restaurare. Puteti elibera spatiu pe disc prin:

 • stergerea fisierelor si folderelor inutile.
 • Rularea utilitarului Disk Cleanup.
 • Mutarea fisierelor pe un dispozitiv de stocare extern.

Dupa ce ati eliberat spatiul, incercati sa creati un nou punct de restaurare si verificati daca este disponibil.

3. Rulati System File Checker

Fisierele de sistem corupte pot interfera cu crearea punctelor de restaurare. Rularea instrumentului System File Checker (SFC) poate ajuta la repararea acestor fisiere. Iata cum o poti face:

 1. Deschideti linia de comanda ca administrator.
 2. Tip sfc /scannow si apasati introduce.
 3. Asteptati finalizarea scanarii si urmati toate instructiunile furnizate.

Daca se gasesc probleme, instrumentul SFC va incerca sa le rezolve. Odata ce procesul este finalizat, verificati daca punctul de restaurare a sistemului este acum disponibil.

4. Dezactivati temporar software-ul de securitate

Unele software de securitate sau aplicatii antivirus pot interfera cu procesul de restaurare a sistemului. Dezactivati temporar un astfel de software si verificati daca rezolva problema. Nu uitati sa reactivati software-ul dupa ce ati terminat depanarea.

Recomandari cheie

 • Este posibil ca punctele de restaurare a sistemului sa nu fie disponibile pe desktop-ul dvs. Dell din cauza protectiei sistemului dezactivate, a spatiului pe disc inadecvat, a fisierelor de sistem corupte sau a conflictelor cu software-ul tertilor.
 • Puteti depana problema activand protectia sistemului, eliberand spatiu pe disc, ruland instrumentul System File Checker si dezactivand temporar software-ul de securitate.

Urmand acesti pasi de depanare, ar trebui sa puteti rezolva problema lipsei unui punct de restaurare a sistemului de pe desktop-ul Dell. Nu uitati sa creati in mod regulat puncte de restaurare pentru a va proteja datele si pentru a va recupera cu usurinta din problemele sistemului.

Добавить комментарий

Newsletter

If you don’t want to miss any news from us, please fill to register into our newsletter system.

  Shopping cart

  0
  image/svg+xml

  No products in the cart.

  Continue Shopping