Tableta mea Amazon Fire nu se va roti in modul peisaj: ce pot face?

Tabletele au devenit o parte esentiala a vietii noastre de zi cu zi, oferind confort si versatilitate in diverse sarcini. O optiune populara pentru tableta este tableta Amazon Fire. Cu interfata sa usor de utilizat si pretul accesibil, a castigat un numar semnificativ de urmaritori. Cu toate acestea, utilizatorii pot intampina uneori probleme cu tableta lor Amazon Fire, cum ar fi incapacitatea de a roti in modul peisaj. Daca va confruntati cu aceasta problema, nu va faceti griji. In acest articol, vom discuta posibile solutii care sa va ajute sa depanati si sa rezolvati aceasta problema frustranta.

Intelegerea modului Peisaj si a beneficiilor acestuia

Inainte de a aborda solutiile, sa intelegem mai intai ce este modul peisaj si de ce este important. Modul peisaj este o orientare de afisare care prezinta continutul intr-un aspect orizontal. Largeste spatiul ecranului, oferind o experienta mai captivanta pentru diverse activitati, inclusiv jocuri, vizionarea videoclipurilor, navigarea pe web si lucrul cu aplicatii de productivitate.

Beneficiile modului peisaj pe tableta includ:

 • Experienta de vizionare video imbunatatita: Vizionarea de filme, emisiuni TV si videoclipuri in modul peisaj utilizeaza ecranul complet, oferind o experienta mai cinematografica.
 • Productivitate mai buna: modul Peisaj permite utilizarea optima a aplicatiilor de productivitate, cum ar fi procesoarele de text, foile de calcul si instrumentele de prezentare.
 • Experienta de joc imbunatatita: multe jocuri populare sunt concepute avand in vedere modul peisaj, oferind un control mai bun si un camp vizual mai larg.
 • Navigare confortabila pe web: citirea articolelor, derularea fluxurilor de retele sociale si vizualizarea site-urilor web in modul peisaj ofera o experienta de navigare mai naturala si mai placuta.

Solutii de depanare

Daca tableta dvs. Amazon Fire nu se roteste in modul peisaj, incercati urmatoarele solutii:

1. Verificati Setarile de rotatie a ecranului

Primul pas este sa va asigurati ca setarea de rotatie a ecranului este activata:

 1. Glisati in jos din partea de sus a ecranului pentru a deschide meniul Setari rapide.
 2. Atingeti pictograma „Rotire automata” pentru a o activa. Cand pictograma devine albastra, inseamna ca rotatia este activata.

Daca pictograma „Rotire automata” este deja activata, incercati sa o dezactivati si sa o reactivati din nou. Uneori, o simpla comutare poate rezolva problema.

2. Reporniti tableta Amazon Fire

Efectuarea unei reporniri poate rezolva adesea erorile legate de software:

 1. Apasati si mentineti apasat butonul de pornire de pe tableta pana cand apare un meniu.
 2. Selectati optiunea „Repornire” si asteptati ca tableta sa reporneasca.

Dupa repornire, verificati daca modul peisaj functioneaza corect.

3. Calibrati accelerometrul

Accelerometrul este responsabil pentru detectarea orientarii tabletei. Ocazional, calibrarea accelerometrului poate rezolva problemele de rotatie:

 1. Deschideti aplicatia „Setari” pe tableta dvs. Amazon Fire.
 2. Navigati la sectiunea „Accesibilitate”.
 3. Selectati „Rotire automata a ecranului” si dezactivati-l.
 4. Apoi, comutati-l inapoi pentru a recalibra accelerometrul.

Dupa ce ati recalibrat accelerometrul, verificati daca modul peisaj este restabilit.

4. Verificati daca exista probleme specifice aplicatiei

Unele aplicatii pot avea setari de orientare specifice care inlocuiesc comportamentul implicit al tabletei. Pentru a verifica probleme specifice aplicatiei:

 1. Asigurati-va ca tableta este in orientare portret.
 2. Deschideti aplicatia care provoaca problema de rotatie.
 3. Cautati orice setari legate de orientare in meniul de setari al aplicatiei.
 4. Daca este disponibil, asigurati-va ca aplicatiei i se permite sa se roteasca sau setati-o la orientarea dorita.

Testarea diferitelor aplicatii va ajuta sa determinati daca problema de rotatie este larg raspandita sau limitata la o anumita aplicatie.

5. Efectuati o resetare din fabrica (Ultima solutie)

Daca niciuna dintre solutiile de mai sus nu functioneaza, ati putea lua in considerare efectuarea unei resetari din fabrica. Cu toate acestea, retineti ca acest lucru va sterge toate datele de pe tableta, asa ca asigurati-va ca aveti o copie de rezerva a fisierelor importante. Pentru a initia o resetare din fabrica:

 1. Deschideti aplicatia „Setari” pe tableta.
 2. Navigati la sectiunea „Optiuni dispozitiv” sau „Sistem”.
 3. Selectati „Resetare la setarile implicite din fabrica” sau o optiune similara.
 4. Urmati instructiunile de pe ecran pentru a finaliza procesul.

Retineti ca efectuarea unei resetari din fabrica ar trebui sa fie ultima solutie, deoarece va va sterge dispozitivul si va trebui sa-l configurati din nou de la zero.

Concluzie

Intampinarea unor probleme cu modul peisaj al tabletei Amazon Fire poate fi frustranta, mai ales atunci cand va afecteaza experienta generala a utilizatorului. Cu toate acestea, urmand solutiile de depanare mentionate mai sus, puteti rezolva problema si puteti reveni la beneficiile unei tablete complet functionale.

Nu uitati sa verificati setarile de rotatie a ecranului tabletei, sa reporniti dispozitivul, sa calibrati accelerometrul, sa investigati setarile specifice aplicatiei si, daca este necesar, sa efectuati o resetare din fabrica. Cu aceste tehnici de depanare, aveti sanse mari sa remediati problema modului peisaj pe tableta dvs. Amazon Fire.

Asadar, daca nu reusiti sa va rotiti tableta Amazon Fire in modul peisaj, urmati pasii furnizati si veti reveni la activitatile preferate in cel mai scurt timp!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *